בזמן ההריון יש המון הרגלים חדשים שאנחנו צריכות לשנות ולסגל. אנחנו נתקלות במלא מידע חדש ועצות מהסביבה הקרובה (וגם הרחוקה) שלנו. את בטח יודעת הגוף שלך חווה לא מעט שינויים הורמונליים בזמן ההריון ולכן הוא רגיש יותר וחשוב שתגני עליו ועל העובר שלך. גם שגרת הקוסמטיקה שלך בזמן הריון והנקה צריכה להיות נקייה ממרכיבים שעלולים להזיק לעובר, ועל זה אנחנו הולכות לדבר ממש עכשיו!
בפוסט הבא תוכלי לקבל מושג בסיסי על מה ההבדל בין קוסמטיקה טבעית לבין קוסמטיקה "רגילה" ומאילו טיפולי פנים ומוצרי טיפוח צריך להימנע בזמן ההריון ואפילו בזמן הנקה.
בונוס: בסוף הפוסט צירפתי לך קובץ Cheat Sheet שימושי עם רשימת הרכיבים המלאה שחשוב שתמנעי מהם בזמן הריון והנקה, להורדה במתנה.
כשנכנסתי להריון (בפעם הראשונה בחיי) חטפתי הלם מכמות המידע החדש שהייתי צריכה להיות מודעת אליו, כמו למשל אילו בדיקות וחיסונים אני צריכה לעשות בזמן ההריון, מה כבר אסור לי לאכול ומה כדאי לי להעמיס על הצלחת, אילו תוספי מזון אני צריכה להתחיל לקחת, אילו הכנות חשוב לעשות לפני הלידה, על מה אפשר לוותר מרשימת הקניות לתינוק המוגזמת שדוחפים לנו בחנויות, אילו קרמים וסבונים כדאי שאוציא משגרת הטיפוח שלי ועוד ועוד…
אז אחרי שיצאתי מההלם וכל הידע ה"יבש" התחיל להתיישב בראש שלי טוב טוב, התפניתי לחקור ולאסוף ידע בכל מה שקשור לשגרת טיפוח בזמן הריון. החלטתי ללכת על בטוח (כי אם כבר אז כבר, לא?) ופניתי לדנה קנר סיידה.
דנה היא קוסמטיקאית מקצועית שהכרתי לגמרי במקרה, בזמן ששוטטתי ברחבי האינסטה והקליק היה מיידי! ביקשתי ממנה להתראיין לפוסט שאת קוראת עכשיו, כדי שתשתף אותנו בידע שלה ותסביר לנו על קוסמטיקה טבעית ו"רגילה", מאילו מרכיבים צריך להימנע בזמן הריון והנקה, אילו טיפולי פנים אפשר לעשות ועוד טיפים ושטריקים שתוכלי ליהנות מהם בתקופה העדינה והמיוחדת הזו שאנחנו עוברות.
אני ממש נרגשת מהפוסט הזה, כי אישית למדתי ממנו המון ואני בטוחה שהוא יועיל גם לך! זו הזדמנות נהדרת להגיד לדנה המהממת תודה רבה שהסכימה להתארח בבלוג שלי ולחלוק איתנו את כל המידע החשוב הזה.

מכירה הריונית או אמא מניקה שתהנה מהפוסט הזה? שלחי לה אותו עכשיו!
שתפי את הפוסט
היי דנה, ספרי לנו קצת על מה שאת עושה ואיך הגעת לתחום
אני דנה קנר סיידה, מומחית בטיפולים המשלבים רפואה סינית, דיקור קוסמטי ומכשור קוסמטי מתקדם לשיקום עור הפנים, טיפול בפיגמנטציה, אקנה ואנטיאייג.
את הדרך שלי התחלתי בלימודי רפואה סינית, משם המשכתי ללימודי דיקור קוסמטי וארומה תרפיה ורוקחות טבעית ובסוף גם למדתי קוסמטיקה רגילה. היום אני משלבת את כל העולמות האלו יחד בטיפולים בקליניקה שלי ודוגלת באבחנה של גוף-פנים-נפש, לאיזון מבפנים החוצה.
מהי קוסמטיקה טבעית ובמה היא שונה מקוסמטיקה "רגילה"?
קוסמטיקה טבעית מורכבת כולה מ 100% חומרים טבעיים ונורא קשה לקבל עליה אישורים של משרד הבריאות. עבורי, קוסמטיקה טבעית אפשר לרקוח בבית, והיא מבוססת שמנים אתריים וחומרי גלם אורגנים אחרים וכו'.
הקוסמטיקה ה"רגילה", כזו שיש בפארמים או במכון שלי למשל, מבוססת על 30% / 40% חומרים טבעיים, כשהשאר הם חומרים פעילים שנועדו ליצור התערבות כימית לצורך טיפול יעיל ומהיר.
נורא קשה להגיע לתוצאות טובות במקרים של אקנה או פיגמנטציה למשל, עם קוסמטיקה שהיא 100% טבעית. לכן בקליניקה שלי אני משלבת גם מוצרים מעולם הקוסמטיקה הרגילה.
לעומת זאת, במקרים של סבוריאה, אטופיק דרמטיטיס או יובש בעור, אפשר להגיע לתוצאות מדהימות עם קוסמטיקה טבעית שאפשר לרכוש בחנויות טבע ולהכין לבד בבית!
היה לי חשוב ללמוד ולשלב בקליניקה גם קוסמטיקה "רגילה" וגם קוסמטיקה 100% טבעית, כדי לתת את המענה הנכון כל ללקוחה שמגיעה אלי.
מאילו חומרים מסוכנים יש להימנע בזמן הריון ובאילו מוצרים על מדף הקוסמטיקה הם נמצאים?
בזמן הריון כדאי להימנע מחומרים שחודרים למחזור הדם שלנו, כמו:
– רטינול A (נגזרות של ויטמין A) שנמצא במוצרים למניעת הזדקנות העור.
– חומצה סליצילית (Salicylic Acid), אך ניתן להשתמש במוצרים המיועדים לשטיפה מהירה כמו סבון פנים.
– שמנים אתריים מסוימים שמגיעים אלינו מעולם הקוסמטיקה הטבעית, הם חומרים חזקים מאוד ולא מומלצים לשימוש בזמן ההריון, כמו: עץ התה, קינמון, מרווה, ג'ינג'ר וגרניום. החומרים האלו יכולים להימצא בתכשירים שונים כמו קרמים, סבונים, איפור, מסכות פנים וכו, ולכן חשוב מאוד להסתכל על רשימת המרכיבים בגב האריזה לפני שאתן קונות את המוצר.

האם מומלץ להימנע מהשימוש בחומרים האלו גם לפני הכניסה להריון או בזמן הנקה?
שאלה מעולה. לפני כניסה להריון אין צורך להימנע מהשימוש בחומרים האלו.
בזמן הנקה כן כדאי להימנע מהם, בגלל שהם חודרים למחזור הדם שלנו ואין מחקרים שמעידים על ההשפעה שלהם (ואם בכלל) בזמן הנקה.
מהן החלופות הטבעיות שנוכל להשתמש בהן בזמן הזה?
בזמן ההריון אני ממש ממליצה לשלב שימוש במוצרי קוסמטיקה שונים המכילים מדכאי מלנין, שהוא חומר המכיל חומצות פירות ואצות ומונע פיגמנטציה בזמן הריון.
אם את לא סובלת מעור שומני, אני ממליצה להשתמש בסרום ויטמין C בלילה שמכיל מדכאי מלנין למניעת פיגמנטציה.
מדכאי מלנין אפשר למצוא גם בסרומים מבוססים שמנים אתריים כמו לימון, אשכולית וברגמוט.

מאילו טיפולי פנים ביתיים ומקצועיים יש להימנע בזמן הריון?
בבית – פילינג חזקים שיכולים לגרות את עור הפנים, לא לעשות טיפול ברולר מחטים בבית ולא כוסות רוח בפנים (נפח הדם עולה בזמן ההריון וזה עלול לגרום לשטפי דם).
בקליניקה – טיפולים הכוללים שימוש בחומרים פעילים שדיברנו עליהם קודם לכן ושימוש במכשור מתקדם ומחטים שעלולים לגרות את העור – לא מומלצים בכלל בזמן ההריון.
מאילו טיפולים פנים כן נוכל ליהנות מהם בבית, או אצל קוסמטיקאית מוסמכת בזמן הריון?
יש המון טיפולי פנים ביתיים וטבעיים שאפשר לעשות בבית ובטוחים בזמן הריון כמו פילינג להוצאת שחורים, מסכת כורכום, מסכות חימר ושלל עיסויי פנים עדינים שאפשר לעשות עם הידיים להרמת הצ'י (פחות בחודש תשיעי).
אם תרצי להתפנק אצל קוסמטיקאית מוסמכת, תוכלי ליהנות מטיפולים עדינים לפינוק שכוללים החדרת לחות, ניקוי והוצאת שחורים, מסכות עיניים ואפילו לשלב החדרת מחטים (אבל לא בהגזמה ורק אחרי השליש הראשון).

ולסיום סיומת: שתפי אותנו ב-5 הטיפים הכי שווים שלך לזמן הריון והנקה!
- הימרחי בשמן נבט חיטה אחרי אמבטיה על עור רטוב. שמן נבט חיטה הוא שמן עשיר מאוד ולכן טוב למניעת סימני מתיחה על החזה, הבטן והירכיים.
- למרות העייפות – אל תלכי לישון מבלי להתייחס לעור הפנים שלך! אם זה ניקוי הפנים, קרם לחות טוב , סרום וכו.
- חשוב שתשקיעי בשיניים שלך בזמן הריון. צחצחי עם כורכום ושמן קוקוס – מעולה לשיניים ולמניעת אבנית בזמן הריון.
- הקפידי לקחת תוספי תזונה בזמן ההריון ואפילו אחרי לידה ובזמן ההנקה כדי למנוע נשירת שיער.
- טיפ שעושה פלאים לעור הפנים של סבתא רבא של חמותי – מרחי את החלב הראשון (קולוסטרום) על עור הפנים.
אני מקווה שהפוסט הזה עזר לך לשפוך קצת אור על כל עניין הקוסמטיקה בזמן הריון והנקה, שזה נושא שחשוב מאוד להיות מודעות אליו ולדעת לפעול בהתאם. אני מזמינה אותך להוריד ולהדפיס את הצי'ט המעוצב שהכנתי בשבילך, ולעבור על כל המוצרים הקוסמטיים שיש לך בבית ולשים בצד את אלו המכילים את החומרים שכדאי שתמנעי מהם בתקופה הזו.
Cheat Sheet
עם רשימת המרכיבים המלאה שמומלץ להימנע מהם בזמן הריון והנקה
הצטרפי לניוז לטר של The Glow Getter דרך התיבה מטה
והקובץ יפתח ישירות אצלך במחשב

אל תשכחי לשתף את הפוסט עם ההריוניות והמניקות הנוספות בחייך!
8 תגובות
כורכום לא יעשה שיניים כתומות:)?
תנסה ותדע 😉
יופי של פוסט! אני זוכרת היטב את התקופה המבלבלת הזו, באמת כל כך הרבה מידע ומקורות מידע להשתלט עליהם… נהדר שארגנת כזה פוסט
וואו לגמריי בלבלול (לפחות בהתחלה, כשהכל חדש)! תודה שולי, איזה כיף שאהבת 3>
פוסט מצוין!
תודה רבה מאיה, שמחה שאהבת 🙂
הצילומים שלך הורסים
תודה רבה יקירתי!