מתכון גרנולה טבעונית, בריאה וטעימה

מתכון גרנולה טבעונית, בריאה וטעימה

אם יש משהו אחד שתמיד תמצאו אצלי במטבח, זה צנצנת של גרנולה טבעונית שאני הולכת לשתף אתכן במתכון שלה ממש עכשיו! היא ארוחת הבוקר האולטימטיבית: טעימה בטירוף, טבעונית, קלה להכנה, בריאה ומלאה בסיבים תזונתיים המסייעים לשמור על אורח חיים בריא.

אפשר לנשנש אותה ככה כמו שהיא ישר מהצנצנת, לאכול בקערה עם חלב צמחי, לפזר מעל סמודי / אסאי בולס או יוגורט טבעוני לבחירתכן ועוד.

אני אוהבת להכין כמות גדולה, ולחלק חצי ממנה לצנצנות חמודות עם הקדשה קטנה ולתת לאהוביי. את החצי השני של הכמות אני שומרת בצנצנת גדולה ואטומה, שומרת על השיש ונהנית ממנה עד הגרגיר האחרון.



גרנולה טבעונית The Glow Getter
תמיד אצלי על השיש. צנצנת גרנולה ביתית טבעונית וטעימה


למה שיבולת שועל

הגרנולה הטבעונית שלי מבוססת שיבולת שועל, שהיא פחמימה עשירה בחלבון ובעלת ערך גליקמי נמוך, מה שמעודד שריפת שומנים במהלך פעילות גופנית (ולכן מומלץ לאכול ממנה כשלוש שעות לפני אימון). שיבולת השועל מאזנת את רמת החומציות בעור ותורמת לריפוי ולמניעת בעיות עור, משביעה לאורך זמן ומסייעת לתהליך העיכול ועוזרת באיזון רמת הסוכר בדם ועשירה בסידן ואשלגן, הידועים במניעת לחץ דם גבוהה. נו, הצלחתי לשכנע אתכן לקום מהספה ולגשת למטבח להכין את הגרנולה שלי? גוד! 🙂



גרנולה טבעונית The Glow Getter
טעימה עם חלב, על קערת אסאי מפנקת, על יוגורט ואפילו ישר מהצנצנת!


המצרכים:

  • 400 גר' שיבולת שועל טבעית (דקה / עבה לבחירתכן).
  • ½ כוס של: אגוזי מלך טבעיים טחונים גס, שקדים טבעיים טחונים גס (או פרוסים), פיסטוק טבעי קלוף טחון גס, פקאן טבעי טחון גס, זרעי חמניה וזרעי דלעת טבעיים.
  • 3 כפות אבקת קינמון.
  • 2 כפות תמצית וניל.
  • 1 כוס מייפל טבעי / סילאן טבעי לבחירתכן.
  • ¼ כוס סוכר קוקוס (לא חובה, אבל כדאי!).
  • תוספות שאפשר להוסיף לאחר אפיה: ½ כוס גוג'י בריס, זרעי צ'יה, צימוקים או אוכמניות טבעיות.
  • המרות: אפשר להמיר לאיזה אגוזים שיש בבית, להוריד או להוסיף, הכל הולך!


איך מכינים גרנולה בייתית טבעונית:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומכינים מראש תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים היבשים (שיבולת שועל ואגוזים למיניהם).
  3. מעל מפזרים את שאר המצרכים: קינמון, תמצית וניל, סילאן/מייפל, סוכר קוקוס ומערבבים היטב.
  4. מפזרים באחידות בתבנית האפייה ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה, עד ששיבולת השועל מזהיבה. חשוב להיזהר שלא יישרף (!) ומידי פעם לתת עירבב קל ולהחזיר לתנור.


גרנולה טבעונית The Glow Getter


ניסיתן את המתכון?
תייגו אותי באינסטוש או שלחו לי תמונה של צנצנות הגרנולה הטבעונית שלכן!

שתפי את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

4 תגובות

    1. היי אלכסנדרה, נכון!
      את גם יכולה להוריד את הכמויות לחצי אם תרצי להתנסות בכמות קטנה יותר של גרנולה, אבל היא כל כך טעימה שהיא נגמרת בשניות, אז לשיקולך 😉
      עדכני איך יצא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *