בודהה בול טבעוני עם בטטה, גרגירי חומוס וקינואה

בודהה בול טבעוני עם בטטה, גרגירי חומוס וקינואה

נכון לכתיבת שורות אלו אני עדיין לא טבעונית (אבל בדרך לשם), אלא צמחונית אוכלת דגים ולרוב כשאני מבשלת בבית, זה יהיה בישול טבעוני. היום הכנתי לי ולעומר בודהה בול טבעוני מזין ומלא בחלבון עם ירקות, גרגירי חומוס מתובלים וקינואה ברוטב קארי וחרדל שאני חייבת לשתף אתכם את המתכון כי יצא לי פשוט יאמי!

כבר תקופה דיי ארוכה שאני מתגרה מקערות בודהה (Buddha Bowl) צבעוניות שאני נתקלת בהם ברחבי הרשת, והגיע הזמן שסוף סוף אפנק את עצמי באחת כזו. והנה זה קרה!



בודהה בול טבעוני - The Glow Getter
הבודהה בול: בריאה, מזינה וקלה להכנה.


מה זה בודהה בול

בואו נתחיל בשם המעניין של קערות האושר האלו: הבודהה בול הן המנה היומית שאותה אוספים נזירים בודהיסטים בסיבוב הבוקר בכפר. התושבים מחכים לנזירים בחוץ עם סירים ומאכלים ותורמים להם חלק מהמזון שלהם כדי לקבל ברכה.

בודהה בול היא קערה המלאה בכל טוב ומורכבת בדרך כלל מירקות מגוונים, דגנים וחלבון. היא בריאה, מזינה בטירוף, קלה להכנה ולרוב טבעונית ונטולת גלוטן ומשמשת כפתרון מושלם, מהיר וזול למי שרוצה לאכול בריא (מעולה גם לקחת לעבודה – רק החליפו את הקערה בקופסה ידידותית לאחסון מזון ואתן מסודרות).

קערות הבודהה תפסו חזק בפיד שלנו באינסטגרם בגלל הצבעוניות הפוטוגנית שלהן, במיוחד בקרב הזרם הטבעוני ותוכלו למצוא אותן במסעדות ברחבי הארץ. מגוון המתכונים שתחשפו אליהם מחיפוש זריז בגוגל הוא אינסופי. מה שכיף בבודה בול הוא שאין מתכון אחד והמרכיבים יכולים להשתנות בהתאם למה שיש לכן במקרר. אני מתה על מתכונים כאלו!



בודהה בול טבעוני - The Glow Getter
קינואה, בטטה, גרגירי חומוס מתובלים, כרוב סגול, תרד ואבוקדו ברוטב קארי צהוב. ואי ואי ואי!


צוללים לקערה של בודהה

טיפ לאפקטיביות: בגלל שאני לא מרבה לבשל (מטעמי עצלות בלבד), אני אוהבת להכין אוכל בכמות שתספיק לי לכמה ימים קדימה. בעזרת המתכון הזה, הכנתי כמות גדולה של קינואה מראש, בטטה צלוייה בתנור וגרגירי חומוס מבושלים ומתובלים ואחסנתי בקופסאות. בכל פעם שחשקה בטני בבודהה בול צבעונית ומזמינה, סידרתי יפה בקערה את המרכיבים שבישלתי מראש, והוספתי להם את המרכיבים הטריים מסביב (הירקות והרוטב).

אתן בטח כבר רעבות מכל ההקדמה הזו, אז קדימה למתכון:



מצרכים לקערת קינואה:

  • 1 בטטה בינונית חתוכה לפרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או 420 גר' גרגירי חומוס שימורים שטופים ומסוננים
  • ½ 1 כפיות אבקת קארי
  • ½ כפית פפריקה (מעושנת / מתוקה / חריפה – לטעמכם)
  • ½ כפית אבקת צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס קינואה שטופה ומסוננת (לבנה / אדומה / מעורבת – לטעמכם)
  • 2 כוסות מים


מצרכים לרוטב קארי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1 כפית טחינה (לא חובה)
  • ½ כפית אבקת קארי


ירקות אחרים שנכנסים לקערה:

  • חצי אבוקדו חתוך
  • 1 כוס כרוב סגול חתוך לרצועות
  •  1 כוס תרד טרי או מיקס ירוקים אחר לטעמכם
  • שומשום לבן / שחור – לטעמכם


ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים מראש תבנית מרופדת נייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, מוסיפים את פרוסות הבטטה יחד עם כף שמן זית , מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב עם הידיים כך שכל הפרוסות יהיו עטופות בזמן זית והתיבול.
    על חצי מתבני האפייה שהכנו קודם לכן, מפזרים את פרוסות הבטטה כך שלא יעלו אחת על השנייה.
  3. לאותה הקערה (לא צריך לשטוף), מכניסים את גרגירי החומוס ומערבבים יחד עם כף שמן זית, מלח פלפל ותבלינים. מערבבים היטב ומפזרים על החצי השני של תבנית האפייה.
  4. מכניסים לתנור למשך כ-20 דק' ומערבבים מידי פעם את גרגירי החומוס. מוציאים מהתנור לצינון כשמוכן.
  5. מחממים שמן בסיר ומכניסים את הקינואה. מוסיפים מים פושרים עד כיסוי מלא ועוד קצת. לאחר רתיחה מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים במשך כ-15 דק', או עד שכל המים מתאדים. כשהקינואה מוכנה, מורידים מהכיריים ומשאירים מכוסה למשך כ-10 דק' נוספות, כדי שהקינואה תספוג את שאריות המים שנותרו.
  6. לרוטב, מערבבים את כל המצרכים בקערה קטנה.
  7. ועכשיו לחלק הכייפי – הרכבת קערת הבודהה!
    את הקערה מרכיבים בצורה מסודרת מהקינואה, הבטטה, גרגירי החומוס, הכרוב הסגול, האבוקדו התרד ומפזרים מעל את רוטב הקארי ושומשום.


ושיהיה בתאבון!


ניסיתן את המתכון ואהבתן?
אל תשכחו לתייג אותי או לשלוח לי תמונה של קערת הבודהה שלכם!

שתפי את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *